Participació en l'European Youth Parliament

És una organització apolítica i apartidista amb un esperit educador encaminat a bregar amb les necessitats de la joventut europea. EYP anima als joves a tenir un pensament crític i independent i els facilita l'aprenentatge d'habilitats.

When
16 de Dic 2019 de 00:00 h a 23:59 h
Where
How to get

Benvolgudes famílies de 4t d'ESO de l'espai Arabell,

Volem informar-vos de la possibilitat que 6 estudiants de 4t d'ESO d’Arabell participin per primera vegada en una Sessió Regional del Parlament Europeu de Joves, EYP (European Youth Parliament). 

A continuació us expliquem breument què és EYP i en què consisteix una Sessió Regional.

El Parlament Europeu dels Joves (European Youth Parliament) és una organització apolítica i apartidista amb un esperit educador encaminat a bregar amb les necessitats de la joventut europea. EYP anima als joves a tenir un pensament crític i independent i els facilita l'aprenentatge d'habilitats socials i polítiques, crucials per al seu futur. 

Des dels seus orígens, desenes de milers de joves entusiastes han participat en sessions regionals, nacionals i internacionals i han fet amistats de tota Europa i contactes que traspassen fronteres. 

A més EYP ha contribuït de manera inigualable al desenvolupament de la unitat europea. Avui dia, és una de les plataformes europees més grans en quant a debat polític, trobades internacionals, aprenentatge i intercanvi d'idees entre joves. Està formada per una xarxa de 40 associacions i organitzacions europees en les quals milers de joves participen activament de manera voluntària. La xarxa organitza al voltant de 200 esdeveniments cada any. Es tracta d'un programa dut a terme per la Schwarzkopf Foundation. 

Thorbjörn Fälldin és actualment el principal mecenes del projecte al costat del denominat Comitè d’Honneur, integrat per l'expresident del Parlament Europeu, Martin Schulz; el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker i l'Alt representant de la Unió per a Afers exteriors i Política de Seguretat, Federica Mogherini. 

Els estudiants de 4° d'ESO poden participar en les Conferències de Selecció Regional (Sessions Regionals), ja que són la principal via d'accés al Parlament Europeu de Joves (EYP) i la millor forma de viure aquesta experiència al màxim. Per això, una de les principals responsabilitats del Parlament Europeu de Joves a Espanya (EYPE) és la de seleccionar, a través d'una Sessió Regional, als estudiants que representaran a la seva regió en la Conferència de Selecció Nacional. 

L'objectiu de tots els esdeveniments no és sol involucrar als estudiants en debats sobre temes socials i crear consciència sobre les institucions europees, les nacions, els ciutadans i els temes polítics actuals. European Youth Parliament Espanya també s'esforça per fomentar la representació, defensa i promoció dels interessos dels joves des de l'educació superior en endavant. Volen proporcionar-los una plataforma on puguin reflexionar, aprendre i debatre sobre temes que els afecten directament i que tal vegada no tindrien accés a debatre d'una altra manera. 

Una Sessió Regional segueix la mateixa estructura que qualsevol altra sessió de EYP, combinant treballs en grup, debats i assemblees generals i té una durada de tres dies. Els estudiants poden mostrar les seves competències lingüístiques en anglès, les seves habilitats per al discurs públic i la seva confiança i seguretat en defensar una resolució. 

Si la vostra filla mostra interès i resulta seleccionada, es prepararà juntament amb la resta de les 5 alumnes per a assistir a la Sessió Regional que tindrà lloc a Osca els dies 28, 29 de Febrer i 1 de Març. El cost de l'assistència a la Sessió Regional és de 40 Euros, despeses de transport i allotjament no incloses. Existeixen beques de EYP per aquest import que s’han de sol·licitar i justificar. En aquest moment estem buscant a Osca les opcions d'allotjament més econòmiques, així que si algun de vosaltres teniu alguna informació que ens pugui ajudar serà molt benvinguda. Quan tinguem tancat el preu de les despeses no incloses en el registre de l'activitat us el farem saber. 

Per a més informació podeu veure a Youtube un breu vídeo titulat: Què és EYP Espanya? o visitar la pàgina web de l'organització.

Estem segures que és una boníssima oportunitat d'obertura i internacionalització per a les nostres alumnes i esperem que com a nosaltres, us entusiasmi aquest nou projecte. 

Salutacions cordials,

Núria López

Directora espai Arabell