Taller de Llum Negra

Més de 200 alumnes d’Educació Infantil i Cicle Inicial d’Institució Lleida, han participat en uns tallers de llum negra durant els mesos de març i abril.

Al llarg de dos mesos, els infants d’Institució Lleida han pogut gaudir de diferents propostes d’experimentació, creativitat i joc, emmarcats en la màgia de la llum, en concret la llum negra.

La llum atrau de forma natural als infants, i causa aquest efecte màgic, que permet viure i sentir la transformació i reacció dels materials i objectes, sota la influència de la llum ultraviolada.

Els objectius d’aquesta activitat no sols eren lúdics, amb les diferents propostes de construcció, pintura, disfresses i maquillatge fluor, sinó també un despertar dels sentits.  

El canvi i transformació de l’espai, ja feia que quan els alumnes entressin a l’espai preparat, es transportessin a una atmósfera màgica.

Al mateix temps, a l’entrar a l’aula, fèiem assemblea tots plegats, per tal d’establir uns acords essencials tots plegats.

El segon objectiu era observar, manipular i fer palpable la transformació a que es veien sotmesos els diferents materials baix la llum ultraviolada, i com anaven canviant.

Els infants no van deixar de sorprendre's en cada una de les propostes, però les que van gaudir més van ser les activitats d’experimentació amb els líquids fluors, la pintura i els dibuixos amagats a les làmines luminiscents. 

Al finalitzar cada sessió tornàvem a fer assemblea per tal de parar, pensar i compartir una reflexió sobre l’activitat que havíem realitzat i com ens havíem sentit durant el transcurs de l’activitat. 

Així el taller de llum negra ha estat completament connectat amb el projecte AUDE Infantil i el mètode VESS.


Competencia global
Noticia