El superpoder de controlar les emocions

Les emocions determinen la nostra relació amb el món i els altres i aporten informació sobre la nostra relació amb l’entorn. Quan experimentem una emoció, activem el nostre cervell i podem provocar pensaments d’acord amb el que estem sentint.

Si experimentem emocions positives, això afavoreix el desenvolupament d’una personalitat optimisme, emprenedora, activa. El contrari passa amb les emocions negatives. Per tant, és important que adquirim destreses per educar els estats emocionals.

Aquest és un dels grans objectius de l’educació emocional que s’imparteix setmanalment als primers cursos de primària a Institució Lleida – Terraferma: ensenyar un adequat desenvolupament de les emocions, prendre consciència d’allò que sentim, saber reconèixer les diferents emocions i sentiments, poder realitzar actes reflexius empàtics, tolerar pressions i frustracions i arribar a un autoconeixement que ajudi a entendre què li passa en cada moment i verbalitzar-ho, són alguns dels objectius. Tot per a complementar la família, que és la primera escola per a l’aprenentatge emocional. Treballant aquesta intel·ligència emocional, es milloren la capacitat de relació i les habilitats socials i s’ajuda molt a la presa de decisions, ja que es fa pensar quin serà l’impacte en nosaltres i en els altres del que hem decidit.

Els nostres alumnes treballen amb uns materials molt motivants que els desperten la curiositat per aprendre tot creant un superheroi que va avançant en el coneixement i en la gestió de les seves emocions mitjançant missions o activitats, seguint les normes dels superherois que els ajuden a interioritzar diferents aspectes relacionats amb la intel·ligència emocional i que els fan créixer en autoestima, resiliència i la bona relació amb els altres.

Fruit d’aquest treball setmanal, els alumnes del col·legi milloraran en les seves actituds i comportaments, s’augmentarà l’empatia i es prendrà consciència de les emocions pròpies i les dels altres.


Prepared for the change
News