Lleida estarà representada a la Fase Internacional del European Youth Parliament

Un equip format per 3 alumnes de Institució Lleida de l'espai Arabell van participar durant la setmana passada, en la Fase Nacional del Parlament Europeu per a la Joventut, (European Youth Parliament) a Saragossa.

Les alumnes que han assistit a aquesta fase han estat María Piqué, Lucía Sánchez i Marta Calvo, les tres de 4t d'ESO.

Lucía Sánchez, ha estat seleccionada en la Categoria Individual en el cinquè lloc per a assistir a la Fase Internacional d'aquesta important competició de debat polític europeu on es valora tant el coneixement soci-polític de la situació i institucions europees, com la capacitat de comunicació amb la resta de participants, la competència oral i el domini de l'anglès. 

Les resolucions aprovades a l'Assemblea General d'aquest Parlament han estat enviades per a la seva consideració a les comissions respectives del Parlament Europeu. 

EYP o European Youth Parliament és una organització internacional que té el suport de la Unió Europea, en la qual se simula el model d'actuació del Parlament Europeu. El model té tres fases: regional, nacional i internacional. Per a seleccionar als participants, es realitzen diverses fases regionals en cada país de la UE i una única fase nacional, en la qual es tria als millors debatents en llengua anglesa de cada país. En el debat al qual han assistit les alumnes, l'organització EYP tria a 47 dels 90 alumnes participants per a assistir representant Espanya en la sessió internacional de European Youth Parliament, que tindrà lloc el 2019 a Hamburg o Milà. 

Institució Lleida ha estat l'únic centre de Lleida representat en aquest Fòrum i Lucía Sánchez serà una de les 7 representants de Catalunya a la Fase Internacional. 


Prepared for the change
News