Continuem donant-li el tomb a la classe!

Ja ho vàrem dir al setembre i ho continuem reafirmant ara: la metodologia Flipped Classroom funciona.

Les ciències socials al cicle superior de primària han donat el tomb. Sense llibres però amb tota la guia del projecte molt explicat al classroom de l’àrea, les alumnes aprenen a classe. Una unitat mitjançant una búsqueda d’informació sobre el tema; una altra, amb uns vídeos i unes preguntes a solucionar; una altra amb un treball d’investigació… cada tema amb els recursos més adients per al seu aprenentatge.

Una metodologia que podem combinar de forma molt eficaç amb l’aprenentatge cooperatiu, amb les rutines de pensament, amb “l’aprendre a aprendre”, tot d’un manera lúdica i molt interessant, tal com ens confirmen les alumnes que passen per aquesta nova forma d’aprenentatge.

Des de primer fins a quart de Primària han treballat aquesta àrea mitjançant el projecte Emprèn, una metodologia també molt eficient per a l’aprenentatge en aquestes edats, tota inclosa dins AUDE! . Claus de pensament, diferents tipus de treballs, aprenentatge cooperatiu…. i a l’arribar a cinquè de primària, ara ja més grans, estan preparades per a investigar mitjançant el flipped classroom.

Una de les avantatges més conegudes per tots els que utilitzem aquest model és que podem invertir més temps a classe a ajudar al treball de les alumnes i no tant a l’explicació dels continguts teòrics, que els faran a casa amb lectures o vídeos explicatius. A l’aula fem pensar les alumnes . Tenen unes activitats amb un fort aprenentatge actiu i les alumnes han d’ utilitzar el seu raonament per a resoldre-les.

Hem contrastat els resultats i creiem en aquesta nova metodologia.


Prepared for the change
News